VR-brillen voor musea
VR-brillen bieden bezoekers een interactieve en bijzonder ervaring. Je stapt met een VR-bril letterlijk in een andere wereld waar je echt om je heen kijkt. Je kunt bijvoorbeeld een virtuele luchtballonvlucht maken of een 360 film bekijken. Dit kan ook weer een nieuw en jonger publiek aantrekken.
Er zijn veel mogelijkheden met VR-brillen. Het kan een educatief karakter hebben of juist een bijzondere ervaring meegeven aan de bezoeker. Als museum kun je elke omgeving creëren die bijdraagt aan het verhaal van het museum. Zo raakt een bezoeker nog meer betrokken bij een verhaal.
VR kan ook ingezet worden voor de toegankelijkheid in een museum. Bezoekers die fysiek niet in staat zijn om alle delen van een museum te bezoeken, kunnen toch genieten van virtuele rondleidingen.
Samen te stellen naar jullie wensen
Kleur
Opties
Content
Software
Combineer deze hardware met ExpoControl of educatieve games
VR-brillen bij het Waterliniemuseum
In het Waterliniemuseum vlak bij Utrecht hebben we een zeer leuk station geplaatst met VR-brillen en een bewegende stoel. Door de combinatie van de prachtige beelden en de bewegende stoelen heeft de bezoeker een zeer realistische ervaring van een parachutevlucht.
In verschillende prijsklassen te krijgen
Optie voor locatie tracking
Kabel begeleiding
VR-brillen komen in verschillende prijsklassen. Samen bespreken we welke het beste past bij jullie wensen.
Maak VR-werelden nog interactiever met locatietracking.
Vraag ook naar de mogelijkheden voor custom meubels met speciale kabelbegeleiding. Zo kan de bezoeker nog beter 'rondlopen' in de 3D wereld.
Ingeboude audio
VR brillen voor in een museum
Wat kun je doen met een VR Bril?
Een VR-bril is een grote bril waar een beeldscherm in zit. Doordat het beeld op een speciale manier is opgedeeld krijg je echt de ervaring dat je rondkijkt. Dit biedt veel mogelijkheden in een museum. In een museum zijn zoveel prachtige verhalen om te vertellen die iets vertellen over de geschiedenis van de mensheid of weer een verassend perspectief bieden op de wereld waarin we nu leven. VR-brillen kun je inzetten om de bezoeker in een andere wereld te laten stappen. Je kunt bijvoorbeeld laten zien waar een kunstwerk vandaag komt of is gemaakt.
Wat voor soort content kun je laten zien op een VR bril?
Op VR-brillen kun je verschillende soorten content laten zien. Een zeer mooie toepassing is het creëren van een 3D wereld waar bezoekers echt in kunnen rondlopen. deFine kan hierin de hardware leveren en de beheersoftware. Voor de zichtbare content werken we samen met andere specialisten. Hier zijn een aantal voorbeelden waar wij aan hebben meegewerkt:
-
Floriade: Voor de Floriade hebben we de hardware geleverd voor een luchtballon vlucht. Hier konden bezoekers echt in een luchtballonmand stappen en een vlucht maken over een landschap. Meer over dit project
-
Waterliniemuseum: Voor dit museum hebben we VR-brillen geleverd en bewegende stoelen gemaakt. Bezoekers maken een indrukwekkende parachutevlucht waarbij ze leren over de Nederlandse Waterlinie. Meer over dit project
-
GP Groot: Bij het informatiecentrum van GP Groot kun je via de VR bril alles te weten komen over het recycleproces van afval. Meer over dit project
-
Mauritshuis: Bij Het Mauritshuis in Den Haag zijn VR-brillen ingezet om een relatie te leggen tussen een museaal object én hoe de geschiedenis van het object. Bijvoorbeeld hoe een schilderij van Rembrandt in de 2e Wereldoorlog is gestolen. Meer over dit project
VR-brillen inzetten voor toegankelijkheid
Een museum moet zo toegankelijk mogelijk zijn voor iedereen. Maar dat is niet altijd mogelijk. Soms heeft het gebouw trappetjes of andere obstakels waardoor niet alle bezoekers fysiek in staat zijn om alle delen van het museum te bezoeken. Zeker bij historische panden waar restricties zijn bij aanpassingen van het pand. Een virtuele rondleidingen via VR-bril kan de uitkomst bieden. Doordat de VR-bril de ervaring geeft alsof je echt in een ruimte staat kunnen óók deze bezoekers moeilijk te bereiken delen ervaren.